Andorka Tibor

(1959-2008)

A nem túl „termetes" kisfiú már 8 éves korában elkezdett ismerkedni az asztalitenisszel. Egyik rokonuk Joli néni hozta és vitte az edzésekre, az akkor még túl fiatal utánpótlást.

Ebben az időben, a Sabaria SE Asztalitenisz Szakosztályában, a Domonkos Ferenc, „alias" Domi által vezetett és edződő csoportban több fiatal tehetség is bontogatta szárnyait, akik ezek után komoly és erős csapatot és közösséget is alkottak. Fejlődése a pingpongban töretlen és folyamatos volt.

Első sikereit az ifjúságiak között aratta, hiszen 1976-ban már megyei ifjúsági egyéni bajnok volt, majd tíz évre rá már megyei felnőtt bajnokként a legjobb férfi asztaliteniszezőjének mondhatta magát.

Ekkor már több országos versenyen is a dobogón végzett.

A kiemelkedően jó tenyeres ütéseitől mindenki félt, de szerváit is elismeréssel emlegették.

Elkerült Budapestre, tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen folytatta, de a csapatbajnoki mérkőzésekre mindig kedvenc társai mellett állt az asztal mögé!

1983-ban elvégezte a BME Építészmérnöki Karát, tehát a sport mellett kiemelt figyelmet fordított későbbi életének irányítására, megfelelő irányba terelésére!

Később megnősült, feleségével boldog családi életet éltek. Tizenkilenc éves fia és tizenhét éves lánya már nem láthatja többet a kedves és családszerető pingpongost, aki Vas megye szülötte és neveltjeként most névadója a megye legmagasabb szintű ifjúsági versenyének.