Egy rövid feljegyzés a Kemestaródfai falunapi pingpongról

2016.08.16 11:33

A 2016.07.31-én tartott falunapi pingpong verseny nagy érdeklődés mellett zajlott. Érkeztek résztvevők Szombathelyről, Szentgotthárdról, Gasztonyból, Vasaljáról és Káldról. Összesen 33-an vettek részt a tornán, ami nagyon szép létszám így nyáron.

10:00-kor kezdődtek a küzdelmek a felnőtt férfi csoportokkal. A 21 nevezőből 4 csoportot hoztunk létre, 3 csoportban 5 és 1 csoportban 6 játékossal. A csoportok élére a megyei rangsort figyelembe véve kiemeléssel kerültek a játékosok. Ezután ők maguk mellé sorsolták (sorszámok bemondásával) a többi résztvevőt. A csoportküzdelmek alatt nem született nagy meglepetés, talán az egyetlen, hogy a Kemestaródfai csapat tagja –Kovács Laci- nem jutott a 8 közé.

Időközben a fiatal versenyzők 8-an és a lányok 4-en is az asztalhoz álltak, ekkor a felnőttek pihentek, frissítették magukat üdítővel, sörrel és a jól megérdemelt gulyás is előkerült.

A lányok körmérkőzést játszottak, a sorrendet a több győzelem, egymás elleni eredmények döntötték el. A fiatalok 2 csoportban versengtek. A gyerek csoportokból Pécz Gergő, Szánthó Barnabás és Pajor Patrik, Zakics Richárd jutott tovább. Ezután ők keresztbe játszottak, majd a győztesek vívták a döntőt.

A gyermek döntő után ismét a felnőtteken volt a sor, immár teli hassal. A legjobb 8 közé négy Kemestaródfa-Gasztony színeiben szereplő versenyző került, mellettük volt még 3 Káldi és egy Szombathelyi, mozgássérült versenyző - Sárközi Krisztián -, aki ismét megmutatta, hogy nagyon keményen tud küzdeni annak ellenére, hogy nem ugrálja körbe az asztalt, mint a többiek. A döntőbe jutásért Horváth József és Németh Dávid nagyon nagy küzdelmet vívott, 3-2-es meccsen a rutinosabb Jocó nyert. A döntő sem volt izgalmaktól mentes, a győztesnek járó kupa hazai pályán maradt. A sorsolt párosra 18-an (9 páros) neveztek, így két csoportra osztva folytatódott a játék egészen késő estig.

 

Az eredmények:

Női kategória:

1.       Kovács Anita (Gasztony)

2.       László Katalin (Gasztony)

3.       Németh Beáta (Kemestaródfa), Szánthóné Bérdi Andrea (Kemestaródfa)

 Gyermek kategória:

1.       Pécz Gergő (Káld)

2.       Szánthó Barnabás (Kemestaródfa)

3.       Pajor Patrik (Gasztony) és Zakics Richárd (Kemestaródfa)

 Férfi egyéni:

1.       Zakics Sándor (Kemestaródfa)

2.       Horváth József (Káld)

3.       Németh Dávid (Káld) és Horváth Krisztián (Káld) 

Sorsolt férfi páros:

1.       Kovács László (Kemestaródfa) – Zakics Sándor

2.       Németh Dávid – Soós Roland (Szombathely)

3.       Szánthó Ákos (Kemestaródfa) – Dobos Csaba (Szombathely) és Varró István (Szentgotthárd) – Horváth József (Káld)